Hypotheken:
Nationale Hypotheek Garantie bedrag omhoog

Hypotheken
Nationale Hypotheek Garantie bedrag omhoog
Aflossingsvrije hypotheek
Annuiteitenhypotheek
Lineaire hypotheek
Informatieaanvraag

Hypotheken: Nationale Hypotheek Garantie bedrag omhoog

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een landelijke regeling om het eigen woningbezit te bevorderen. Bij het afsluiten van een hypotheek kunt u voor NHG in aanmerking komen. Dit hangt af van uw financiële positie en de hoogte van de hypotheeklening.

De kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stijgt per 1 januari 2018 naar € 265.000, een toename van ruim 8%. Dit jaar lag de grens nog op € 245.000. Voor woningen waarin energiebesparende voorzieningen worden aangebracht, ligt de grens voor NHG komend jaar op maximaal € 280.900.

Kostengrens NHG met ruim 8% omhoog

Het Waarborgfonds Eigen Woningen, de organisatie achter de NHG, benadrukt dat verduurzaming van woningen noodzakelijk is om de Nederlandse klimaatdoelstellingen te halen. In het nieuwe regeerakkoord spreken de coalitiepartijen de ambitie uit om 200.000 woningen per jaar te verduurzamen. In 2050 moeten alle 6 miljoen huizen groen zijn. Het Waarborgfonds wil dit stimuleren met € 15.000 meer bestedingsruimte voor investeringen in energiebesparende maatregelen.

69% met NHG

Het fonds maakte bovendien de cijfers bekend over de eerste drie kwartalen van 2017. In deze periode is van het aantal verstrekte hypotheken binnen de kostengrens van € 245.000 circa 69% met NHG verstrekt. Het aantal afgesloten NHG-hypotheken is min of meer gelijk als in dezelfde periode vorig jaar.

Overlijdensrisicoverzekering

NHG stelt als voorwaarde dat het gedeelte van de hypotheek dat boven 80% van de marktwaarde van de woning uit komt, wordt afgedekt met een overlijdensrisicoverzekering. Uw hypotheekadviseur kan adviseren om een hoger verzekerd bedrag te nemen dan NHG eist. Dit vermindert namelijk de financiële druk op uw nabestaanden.  

Kosten

Voor NHG betaalt u een eenmalig bedrag. In 2017 is dit 1 % over het totale hypotheekbedrag. In ruil voor de NHG-zekerheid bieden geldverstrekkers een rentekorting op de hypotheek. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar.

 :

Schadeverzekeringen:

  • Autoverzekering
  • Brandverzekering
  • Reisverzekering
  • Recht
  • WIA
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Watersport

Direct Contact:
0299-689100